نرم افزار سالیدورک (سالیدورکس) یکی از نرم افزار های پر کاربرد و پر طرفدار در حوزه طراحی، مدلسازی سه بعدی، مهندسی معکوس و شبیه سازی است. نرم افزار سالیدورکز - Solidworks جزو نرم افزارهای CAD - Computer Aided Design طبقه بندی می شود. نرم افزارهای دیگری مانند کتیا - Catia ، اتوکد - Autocad، مکانیکال دسکتاپ - Mechanical desktop و فیوژن - Fusion 360 نیز از جمله نرم افزار های کد در حوزه مندسی مکانیک به شمار می آیند. با این حال نرم افزار سالید ورک به دلیل دارا بودن رابط کاربری مناسب و محیط های طراحی مختلف، بیشترین میزان کاربران را دنیا دارد. در تصویر ذیل مقایسه این بین تعداد کاربران نرم افزار های CAD انجام شده است.
محیط طراحی ورق کاری و خمکاری ورق سالیدورکس - Solidworks sheet metal - یکی از قسمت های بسیار کاربردی این نرم افزار است. در محیط شیت متال می توان قطعاتی را با سالید ورک طراحی نمود که با فرآیند خم کاری ورق قابل تولید باشند. همچنین در این محیط مواردی از قبیل ضخامت ورق، شعاع خم ورق، K فاکتور و ... قابل تعیین است. با توجه به توضیحات ارائه شده طراح قادر خواهد بود قطعاتی مانند بدنه دستگاه، اتصالات، نقاط جوش و لبه های خم را طراحی کرده و در نهایت از طرح ساخته شده در محیط ورق کاری سالید ورکس، نقشه گسترده تهیه کند تا پس از عملیات برش ورق، این نقشه ها به کارگاه خمکاری ارسال گردد.
لازم به ذکر است دستورات اصلی مدلسازی سالیدورک - Features - ممکن است تفاوت های جزئی با دستورات محیط های جانبی مانند شیت متال داشته باشند. همچنین ممکن است که با دستورات ساده تر بخش فیچر - Features و با استفاده یک طراحی ساده به نتیجه مشابهی دست یافت، اما توجه به این نکته ضروری است که سالیدورکس تنها یک نرم افزار مدلسازی نیست. بلکه این نرم افزار در برخی مواقع پروسه تولید را نیز شبیه سازی می کند و محاسبات مربوط به آن را انجام می دهد.
یکی دیگر از محیط های پر کاربرد سالیدورکز بخش Solidworks Weldments که به عنوان Solidworks Structural Member نیز شناخته می شود.
ویژگی اصلی محیط طراحی شاسی و سازه، بهره گیری از پروفیل های مختلف صنعتی و ساختمانی جهت طراحی یک سازه سه بعدی است. بدین ترتیب شما علاوه بر امکان استفاده از پروفیل های استاندارد موجود در نرم افزار سالید ورک، می توانید پروفیلهای استاندارد دیگری نیز دانلود کرده و یا پروفیل دلخواه خود را رسم نمایید. برای طراحی استراکچر که با استفاده از جوشکاری پروفیل های آماده ساخته می شوند، در سالیدورکز مانند ورق کاری، مدلسازی سطح و بسیاری دستورات دیگر، پنجره مخصوصی وجود دارد. پنجره مخصوص به طراحی شاسی و استراکچر در سالیدورک در داخل محیط part تعریف می شود و امکانات لازم را در اختیار شما قرار می دهد.
برای مطالعه ادامه مطلب در مورد آشنایی با محیط های سالیدورک، بر روی این نوشته کلیک نمائید.
قابلیت طراحی و مدلسازی سیستم های پایپینگ در سالیدورکز Solidworks Routing piping and electrical به کاربران این اجازه را می دهد تا به راحتی بتوانند طراحی و مدلسازی پایپینگ صنعتی را در این نرم افزار پیاده سازی نمایند. ماژول طراحی پایپینگ در سالیدورک علاوه بر امکان ارائه BOM برای کلیه موارد، می تواند مشخصات وزنی و حجمی را نیز محاسبه نموده و با امکان ذخیره سازی فایل سه بعدی به عنوان خروجی، در ارائه هر چه بهتر پروژه، نقش مهمی ایفا نماید.
روش کار ماژول پایپینگ سالیدورک به این صورت است که با استفاده از یک اسکچ سه بعدی، مسیر لوله کشی مشخص می شود و المان های استاندارد را در مسیر قرار داد.
همچنین با استفاده از Add in - Solidworks Electrical (سالیدورک الکتریکال) می توان طراحی بردها و مدارهای الکتریکی را انجام داد و مسیرهای سیم کشی را مشخص نمود. در عین حال طراحی مجموعه ها و قطعات الکتریکی در سالیدورک به شما امکان انجام شبیه سازی های انتقال حرارت در داخل مدارها و برد های الکتریکی و مشاهده نحوه حرکت جریان هوا را خواهد داد.
،در حقیقت حل معادله ناویر استوکس برای حجم های کوچک از مدل اصلی می باشد. در این روش کل معیار شبیه سازی ابتدا به حجم های بسیار کوچکی در عملیات مش بندی تقسیم می شود و پس از اعمال شرایط مرزی، معادلات مذکور برای کلیه المان ها حل می شود. CFD - Computational Fluid Dynamics تحلیل و شبیه سازی های سی اف دی، سیالات و انتقال حرارت یا)یکی از شاخه های وسیع در مکانیک محیط های پیوسته را تشکیل میدهد. مکانیک سیالات هم با همان اصول مربوط به مکانیک جامدات آغاز میشود، ولی آنچه که سرانجام این دو بخش را از هم متمایز میسازد، این است که سیالات (گازها و مایعات) بر خلاف جامدات قادر به تحمل تنش برشی نیست. با دانستن این مسئله معادله هایی برای تحلیل و شبیه سازی حرکت سیالات طرح ریزی شده است. این معادلات به احترام ناویه و استوکس دو ریاضی دان بریتانیایی و فرانسوی به نام معادلات ناویه - استوکس نامیده میشوند - Navier–Stokes equations . Fluid mechanicsمکانیک شارهها یا مکانیک سیالات به انگلیسی(
شبیه سازی های سیالاتی یا سیمولیشن سی اف دی (CFD) از لحاظ روال کلی مشابه تحلیل های استاتیکی و دینامیکی FEM می باشد. در هر دو روش برای حل از المان های بسیار کوچک تری نسبت به مدل اصلی استفاده می شود.
امروزه با بالا رفتن سرعت پردازش رایانه ها، سیمولیشن و شبیه سازیCFD جایگاه ویژه ای در بخش طراحی قطعات و دستگاه های جدید و تحلیل خرابی پیدا کرده اند. موارد مهمی که در تحلیل و شبیه سازی سیالاتی و انتقال حرارت می توان محاسبه کرد عبارت است از :
تهیه نمودار سرعت، دما و فشار سیال (گاز و مایع) در هر نقطه از مدل سه بعدی
تهیه پلات و کانتر سرعت، دما و فشار گاز و مایع در سطوح داخلی و خارجی
ایجاد دیاگرام مسیر جریان سیال(گاز و مایع)
پلات ها و نمودارهای انتقال حرارت در سطوح خارجی و مرزی
محاسبات مربوط به سرعت، دما و فشار در سطوح و احجام مختلف
انجام پروژه سیمولیشن و تحلیل سیالات و انتقال حرارت سالیدورک
تحلیل و شبیه سازی سیالات و انتقال حرارت در بخش های مختلفی از صنایع کاربرد دارد که برخی از این موارد عبارتند از :
تحلیل و شبیه سازی تهویه صنعتی و تهویه مطبوع
سیمولیشن و شبیه سازی عملکرد توربین و کمپرسور
سیمولیشن و شبیه سازی نحوه تهویه تونل
شبیه سازی و سیمولیشن انتقال حرارت در مبدل حرارتی
آنالیز و شبیه سازی حرکت گاز ها در دودکش
آنالیز و شبیه سازی حرکت مایع در داخل پمپ
شبیه سازی و سیمولیشن تهویه گلخانه
مهندسی معکوس قطعه و ماشین آلات با Solidworks Sheet Metal
طراحی کاور دستگاه با ورق در سالیدورک
انجام پروژه صنعتی ورقکاری و خمکاری در سالیدورکز
طراحی و مدلسازی سه بعدی استراکچر با سالیدورکس
طراحی و مدلسازی شاسی در سالید ورک
انجام پروژه صنعتی مدلسازی سالیدورکس
شرکت آراکو - محمد قربانعلی بیک
شماره تماس مستقیم : 09124780268
شماره تماس شرکت : 02166561974-02166129745
وبسایت تخصصی سالیدورکز - سالید ورک: www.solidworks-iran.blog.ir
ارتباط با ما در تلگرام : https://telegram.me/m_ghorbanalibeik
مشاهده نمونه پروژه های آراکو در اینستاگرام : https://www.instagram.com/araco.ir
کانال آپارت آراکو - دانلود فیلم فارسی آموزش سالیدورک : https://www.aparat.com/araco.ir
لینک مقاله اصلی در وبلاگ تخصصی سالیدورک