• 02166129745
  • info@araco.ir
میکسر هموژنایزر روتور استاتور
5 فروردین 2021

میکسر هموژنایزر روتور استاتور

همزن صنعتی یا میکسر با تنش برشی زیاد، چیست؟

هموژنایزر برای همگن کردن مخلوط سوسپانسون و امولسیون(جامد در مایع و مایع در مایع)، بکار می رود. در ابتدای این مقاله و برای جلوگیری از ابهام، می خواهیم در مورد نامهای متداول این دستگاه، به یک جمع بندی برسیم. بر اساس تعاریف صنعتی، واژه "هموژنایزر/Homogenizer"، با عبارتهای "پمپ امولسیون"، "میکسر تنش بالا"، "میکسر هموژنایزر اینلاین" و "میکسر روتور استاتور" مترادف است. پمپ هموژنایزر صنعتی باید دقت ساخت بسیار زیادی داشته باشد تا فاصله بین روتور و استاتور به حدود چند دهم میلیمتر برسد. با کم شدن فاصله بین پره متحرک روتور و پره ثابت استاتور، ذرات معلق ریز، همزمان با چرخش پمپ همگن و میکرونیزه می شوند. این ذرات و دانه ها، در زمان به دام افتادن بین قطعات فلزی دوار و ثابت شکسته و به صورت کاملا یکنواخت در مخلوط پخش خواهند شد. برای مثال در صنعت رنگ و رزین، افزودنی های رنگی(پگمنت یا رنگدانه) و پودر را با استفاده از پمپ امولسیون در حلال مخلوط می کنند. تفاوتی که هموژنایزر روتور استاتور صنعتی، با همزن های دیگر دارد، این است که ذرات بسیار ریز جامد، مایع و یا خمیر، را به صورت یکنواخت و همگن(هموژن)، در مخلوط پراکنده می کند. دقت بالا در طراحی و ساخت باعث شده، تنها شرکتهای فنی مهندسی و دانش محور مانند آراکو، بتوانند به عنوان تولید کننده حرفه ای میکسر هموژنایزر، در پروژه های صنعتی فعالیت داشته باشند.

هموژنایزر آراکو(3 استیج صنعتی)

انواع دستگاه هموژنایزر

میکسر هموژنایزر بر اساس نوع کارکرد، به 3 گروه اصلی تقسیم می شود. توجه داشته باشید که در مرحله اول بهتر است مشخص شود شما دقیقا برای چه کاری می خواهید از پمپ امولسیون استفاده کنید. مثلا برای صنعت رنگ و رزین، استفاده از ترکیب میکسر مکانیکی و التراسونیک را توصیه می کنیم. سه نوع مختلف هموژنایزر عبارت اند از :
- میکسر یا هموژنایزر اولتراسونیک
- هموژنایزر بید میل(Bead mill)

- هموژنایز میکسر مکانیکی فشار بالا که خود به دو نوع تقسیم می شود. هوموژنایزر روتور استاتور که به هموژنایزر اینلاین(inline) خطی یا پیوسته هم معروف است و بچ هموژنایزر

لینک دانلود کاتالوگ هموژنایزر شرکت آراکو

روش مخلوط شدن ذرات در همژنایزر مکانیکی فشار بالا

در پمپ هموژنایزر اصلی ترین و مهمترین بخشها، روتور و استاتور هستند. پره های روتور، بین پره های ثابت استاتور، با سرعت بسیار زیاد(3000 دور در دقیقه) به حرکت در می آیند. فرآیند شکستن و ریز کردن ذرات، بخاطر سرعت بالای برخورد مواد با پره ها و همچنین حرکت بسیار سریع مخلوط در فضای بین استاتور و روتور، اتفاق می افتد. این سرعت چرخش بسیار زیاد و فاصله کم(گپ) استاتور و روتور، باعث می شود تنش برشی شدیدی(Shear stress) بوجود آید. از آنجایی که سیال تنش برشی تحمل نمی کند، سرعت حرکت مایع یا مخلوط و خمیر، افزایش خواهد یافت. نهایتا بالا رفتن سرعت سیال باعث میکرونیزه شدن یکنواخت ذرات، درون محلول و مخلوط خواهد شد.

تنش برشی در سیال و مایع

همانطور که در تصویر بالا می بینید، مقدار تنش برشی در مایعات(سیالات)، با سرعت نسبی دو لایه(روتور و استاتور) رابطه مستقیم، و با فاصله بین دو سطح رابطه معکوس دارد. به همین دلیل است که هرچقدر سرعت حرکت بیشتر و فاصله پره های روتور و استاتور کمتر باشد، تنش برشی افزایش یافته و در نتیجه کیفیت همگن شدن امولسیون یا سوسپانسیون بهتر می شود. مساله مهم این است که فاصله کمتر روتور و استاتور، به تلرانس بسته و دقت ساخت بسیار بالایی نیاز دارند. در نتیجه دانش طراحی و ساخت هموژنایزر(پمپ امولسیون) منحصر به شرکت های خاصی است. برای اینکه فاصله بین پره های روتور و استاتور بهینه باشد، باید مساله گرم شدن مخلوط و مواد را هم در نظر بگیریم.

محدودیتهای طراحی میکسر هموژنایزر

با توجه به فرمول نیوتن درباره رابطه بین تنش برشی، سرعت و ویسکوزیته، به سه روش می توانیم تنش برشی و سرعت را در هموژنایزر روتور و استاتور زیاد کنیم :
1- زیاد کردن سرعت چرخش الکتروموتور
2- افزایش قطر پره ها که باعث بیشتر شدن سرعت خطی می شود
3- کم کردن فاصله بین هر استیج یا مرحله روتور و استاتور
البته برای هر یک از این موارد، قطعا محدودیت هایی نیز وجود دارد. برای مثال الکتروموتور با دور بیش از
3000rpm(سه هزار دور در دقیقه یا دو پل) به دلیل تولید خیلی کم، گران قیمت است. افزایش قطر هموژنایزر نیز تا حد مشخصی امکان پذیر است. چرا که با بیشتر شدن قطر، لختی(اینرسی) دورانی بصورت نمایی افزایش پیدا می کند و بالانس کردن روتور جهت جلوگیری از ارتعاش و افزایش عمر بلبرینگ ها بسیار دشوار می شود.

همگن کردن ذرات در میکسر هموزنایزرکاهش فاصله بین روتور و استاتور هم به هر مقداری ممکن نیست. چرا که با کم شدن فاصله تیغه های روتور و استاتور، دقت مورد نیاز برای ساخت بیشتر شده و هزینه های تولید افزایش خواهد یافت. علاوه بر این نکات، خواص محلول یا مخلوط هم دارای اهمیت است. مایع ویسکوز(با گرانروی بالا) به سختی در میان پره های روتور و استاتور هموژنایزر جریان یافته و به سرعت دمای آن بالا خواهد رفت. این افزایش دما اگر بدون محاسبات دقیق باشد، ممکن است منجر به سوختگی مواد گردد. یکی دیگر از مواردی که می توان برای افزایش نرخ برشی و بالا بردن توان و راندمان پمپ هموژنایزر انجام داد، زیاد کردن تعداد ردیف یا استیج ها است.

بخاطر همین نکات مهم است که طراحی و تولید هموژنایزر، باید طی یک فرآیند کاملا مهندسی و علمی انجام شود و با روش کپی کاری کارگاهی که متاسفانه بعضی سازندگان انجام میدهند، به نتیجه مطلوب نمیرسید. ما در آراکو با استفاده از دانش مهندسی، شبیه سازی سیالات، تجربه تولید صنعتی و سیستم مدیریت دانش، باکیفیت ترین هموژنایزر صنعتی روتور استاتور را در ایران تولید می کنیم.

هموژنایزر و مخلوط کن صنعتی

روش انتخاب و طراحی امولسیون پمپ یا Homogenizer

شکل و هندسه هر ردیف یا استیج روتور یا استاتور هموژنایزر، در مقدار دبی پمپ و قدرت ریز کردن(همگن کردن) ذره ها تاثیر دارد. ما با تسلط بر دانش طراحی پره میکسر، می توانیم پس از در نظر گرفتن نیاز هر صنعت، پمپ امولسیون(همگن ساز) مورد نظر را به صورت تخصصی، طراحی و تولید کنیم.

هموژنایزر در صنایع رنگ، تولید کرم، صنعت پتروشیمی، صنایع دارویی، صنایع غذایی مانند رب و سس و نانو مواد، مورد استفاده قرار می گیرد تا کیفیت محصول و سرعت تولید افزایش یابد.

در مرحله طراحی، مواد آب-بندی(sealing element) و کاسه نمد، باید با توجه به الزامات هر صنعت انتخاب گردد. به عنوان مثال، ما برای هوموژنایزر مخصوص صنایع غذایی از اورینگ وایتون و مکانیکال سیل سیلیکون/وایتون استفاده می کنیم. همچنین تمامی قطعات اصلی هوموژنایزر روتور استاتور، که در تماس با مواد و مخلوط هستند را از جنس AISI Stainless Steel 316L(استنلس استیل 316) می سازیم تا بیشترین مقاومت را نسبت به خوردگی و زنگ زدن داشته باشند. استفاده از استیل ضد زنگ 316L در میکسر، بهترین عملکرد و بالاترین استاندارد را برای صنایع غذایی، دارویی، آرایش و بهداشتی، شیمیایی و رنگ به ارمغان می آورد.
استاتور و روتور پمپ هموژنایزر
امولسیون پمپ و هموژنایزر رنگ، رزین و کرم
تاثیر ویسکوزیته(گرانروی) در انتخاب و خرید هموژنایزر

ویسکوزیته کرم، خمیر دندان، شامپو، سس، آب، رنگ برای هموژنایزر

چگالی و ویسکوزیته مواد مختلف

نام سیال

چگالی در دمای 16 درجه
(کیلوگرم در لیتر)

مقدار ویسکوزیته استاتیک

دمای اندازه گیری ویسکوزیته (سانتیگراد)

آب

0.998

1

24

خامه 50% چربی

0.98

112

16

شیر کم چرب

1.05

2

18

روغن زیتون

0.91

40

38

ماست پر چرب

1.15

152

40

پنیر پیتزا

30000

18

سس گوجه

1.27

1000

30

کرم دست

780

18

شامپو

3000

36

خمیر دندان

70،000 تا 100،000

18

سود سوز آور 40%

1.43

20

18

الکل ایزوپروپیل

1.11

1.9

85

اسید سولفوریک

1.04

125

30

رزین پلی استر

1.1

3000

30

رنگ

گلیسیرین

1.26

648

20

برای خرید هموژنایزر، بهتر است ویسکوزیته یا گرانروی و چگالی ماده ای که می خواهید مخلوط کنید را بدانید. به عنوان نمونه ویسکوزیته شامپو 4 برابر کرم دست و صورت است. بیشترین ویسکوزیته ای که با هموژنایزر مدل روتور استاتور می توان مخلوط کرد، مربوط به خمیر دندان است. به همین خاطر برای اینکه هموژنایزر خمیر دندان و شامپو را تولید کنیم، باید توان موتور و فاصله بین روتور و استاتور بیشتر شود. در جدول بالا ویسکوزیته بعضی از مواد رایج را به همراه چگالی آنها را در دمای معمولی ملاحظه می کنید.

واحد ویسکوزیته(گرانروی)

از نظر واحدهای اصلی، فرمول گرانروی و ویسکوزیته را با عبارتM.L-1.t-1 می توانیم تعریف کنیم. در سیستم یکای متریک، گرانروی یا ویسکوزیته را با پوز(Poise) یا پواز نشان میدهیم. واحد کوچکتر گرانروی یک صدم آن است که با سانتی پواز یا سانتی پوز(Centipoise) تعریف می شود. در فرمول زیر، واحد پوز را از نظر ابعاد توضیح داده ایم.
1 P = 1 g * cm-1 * s-1

در سیستم بین المللی اس آی(SI) واحد ویسکوزیته، معادل با 10 پوز و یا 1000 سانتی پوز است.

اندازه ذرات همگن شده در هموژنایزر ایرانی شرکت آراکو

هدف پمپ هموژنایزر، تهیه یک مخلوط کاملا همگن شده از مواد اولیه می باشد. پس هرچه اندازه ذره ها کوچکتر شود، عملیات هموژنیزاسیون بهتر انجام شده است. ما در آراکو با استفاده از محاسبات مهندسی، آزمایشهای مختلف، سیمولیشن CFD و بررسی اطلاعات اولیه مواد، توانسته ایم با تولید پمپ هموژنایزر کاملا ایرانی، اجزا مخلوط امولسیون را تا ابعاد 400 نانومتر(معادل 0.4 میکرون) کوچک کنیم. این در حالی است که دستگاههای هموژنایزر سنتی که در بازار هستند، ذرات را نهایتا تا 0.6 میکرومتر خرد و ریز می کنند. دلیل اصلی این مساله دقتی است که ما در فرآیند طراحی و ماشین کاری داریم. توجه به جزئیات و بکارگیری روش های طراحی و محاسبات مدرن، به ما کمک کرده تا راندمان سیستمان 30% بیشتر از رقبا باشد.

استفاده از شبیه سازی در طراحی میکسر هموژنایزر

سیمولیشن و شبیه سازی سیالات(CFD)، یک روش بسیار مناسب برای طراحی و بهینه کردن محصولات صنعتی از جمله میکسرها است. شما با استفاده از CFD Simulation می توانید مشخصات سیال مورد نظر خود را به نرم افزار بدهید و نتیجه عملکرد روتور و استاتور را در سرعتهای دورانی مختلف به صورت انیمیشن یا پلات سرعت و فشار مانند تصویر زیر ببینید.

روش کار هموژنایزر با سیمولیشن

در عملیات شبیه سازی CFD، مدل سه بعدی از قسمت میکسر دستگاه هموژنایزر به همراه ورودی و خروجی ساخته می شود. در ادامه مشخصات سیال مورد نظر(مثل کرم، سم، رزین و رنگ) که شامل ویسکوزیته، چگالی ضریب انتقال حرارت و بقیه مشخصات فیزیکی است را وارد نرم افزار می کنیم. بعد از مش-بندی و اجرای سیمولیشن، نرم افزار خروجی هایی مثل تصویر زیر خواهد داشت که وضعیت حرکت مایع را در داخل هموژنایزر روتور استاتور، نشان می دهد. با استفاده از این روش می توانیم تعداد استیج ها و فاصله بین آنها را قبل از تولید، بهینه کنیم. ما با استفاده از سیمولیشن سی اف دی، وضعیت سرعت و فشار را در روتور و استاتور هموژنایزر بررسی کردیم و به یک مدل بهینه با کمترین مصرف برق و بیشترین راندمان دست یافتیم.

سیمولیشن روتور و استاتور هموژنایزر

کاربرد هموژنایزر در صنعت

ویژگی های هموژنایزر کرم و محصولات آرایشی بهداشتی

در طراحی و ساخت خط تولید محصولات بهداشتی بویژه کرم ضد آفتاب(Cream) و کرم نرم کننده پوست، پمپ هموژنایزر نقش بسیار مهمی دارد. توجه شما را به این نکته جلب می کنیم که کرم، جزو سیالهای غیرنیوتونی طبقه بندی می شوند. گرانروی(ویسکوزینه) این سیالات با اعمال تنش تغییر می کند و در کرم ها کاهش می یابد. به این ترتیب پمپ هموژنایزر هم در نقش میکسر کرم)محصولات بهداشتی( و هم در نقش پمپ کار می کند. به عبارت دیگر هموژنایزر روتور استاتور برای ایجاد سیرکولاسیون، با ایجاد تنش برشی(Shear) در محلول امولسیون، ویسکوزیته آن را کاهش داده و عمل میکس کردن(همگن کردن) کرم و پمپاژ آن را همزمان انجام می دهد.
جالب است بدانید هموژنایزر مخصوص سم یا رنگ، برای مخلوطهایی با ویسکوزیته بالا مانند برخی از کرم ها(گرانروی بیشتر از 100CP) مناسب نیست. این مواد به دلیل داشتن ویسکوزیته بالا، در فاصله میان استیج ها، دچار تنش بیشتری می شوند و در نتیجه احتمال افزایش دما و امکان سوختگی کرم وجود دارد. اگر می خواهید در مورد روش ساخت کرم اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله ما را با عنوان کرم آرایشی بهداشتی چطور تولید می شود، مطالعه کنید.

هموژنایزر ایرانی

هموژنایزر سم و کود شیمیایی

یکی از مراحل تولید سموم سوسپانسیون(مخلوط نا همگن ذرات جامد در مایع)، استفاده از میکسر هموژنایزر روتور استاتور است. در این پروسه ممکن است از مخزن همزن دار برای پیش ترکیب(Premix) ذرات جامد در مایع و همگن سازی سوسپانسیون استفاده شود. در ادامه محلول وارد میکسر هموژنایزر روتور استاتور(High Shear Mixer) خواهد شد تا اندازه ذرات کوچکتر گردد. اندازه ذرات در هموژنایزر مخصوص کود شرکت آراکو به حدود 5 الی 8 میکرون میرسد. این اندازه با حدود 4 بار سیرکوله کردن مواد بدست آمده که برای کود شیمیایی و سم ها مقدار بسیار خوبی است.
باید در نظر داشت که در سوسپانسیون، سایز ذرات چنانچه از حدی کوچکتر شود، پایداری محلول کم خواهد شد. برای همین ما در طراحی هموژنایزر کود شیمیایی و سم این مورد را، مد نظر قرار می دهیم. در برخی سم ها به دلیل PH نزدیک به حد خنثی(بین 6 تا 8)، نیازی به استفاده از استیل 316 وجود ندارد و می توانیم از سایر آلیاژها هم در ساخت هموژنایزر و پره های آن استفاده کنیم.

ویدئو عملکرد هموژنایزر روتور استاتور برای تولید کود شیمیایی مایع

مشخصات هموژنایزر رنگ، و میکسر مرکب و رزین

کارخانه ها و تولیدی های رنگ و رزین، می توانند از هموژنایزر برای مخلوط کردن پودر رنگ یا پیگمنت با حلال استفاده کنند. مزیت استفاده از میکسر روتور استاتور به جای آسیاب بیدمیل یا پرل-میل، مقدار دبی و قیمت بسیار مناسب تر است. البته پودر افزودنی دیگر را هم می توانید با استفاده از میکسر Homogenizer به حلال یا رزین اضافه کنید. در بخش رنگ و رزین بسیار مهم است که ذرات پودر یا Pigment به چه مقدار کوچک شوند. به صورت کلی در صنعت رنگ اندازه ذرات باید به زیر 5 میکرون برسد. این مساله باعث افزایش کیفیت رنگ و در عین حال کم شدن هزینه تولید می شود. برای همین میکسر تاثیر زیادی در کیفیت تولید مرکب، جوهر و رنگ دارد. برای اینکه اجزای رنگ و مرکب را بهتر بشناسید، می توانید مقاله "رنگ و مرکب از چه موادی ساخته شده" را مطالعه کنید. نمونه هوموژنایزر ساخته شده توسط شرکت آراکو برای صنعت رنگ، مرکب و رزین را در شکل زیر می بینید.

فیلم عملکرد هموژنایزر روتور استاتور برای تولید رنگ

هموژنایزر

کاربردهای دیگر پمپ هموژنایزر در صنعت

علاوه بر مواردی که گفتیم، از مخلوط کن صنعتی هموژنایزر، برای تولید محصولات دیگری هم استفاده می شود. ویژگی مشترک تمام مخلوطها و موادی که با میکسر صنعتی ساخته می شود، این است که باید ذرات به اندازه بسیار کوچک تبدیل شده و نهایتا کاملا همگن گردند. معمولا بهترین انتخاب در این شرایط، هموژنایزر است. برای اینکه نوع میکسر هموژنایزری را که لازم دارید، مشخص کنید می توانید با ما تماس بگیرید تا در مورد انتخاب مدل، به شما مشورت بدهیم. بعضی از کابردهای دیگر هموژنایزر روتور استاتور در صنعت عبارت است از :

- هموژنایزر آزمایشگاهی برای تولید محصولات خاص در مقیاس کوچک
- میکسر هموژنایزر دارویی
- هموژنایزر برای تولید مواد غذایی و کشک
- هموژنایزر روتور استاتور برای تولید مواد نانو

زمان تحویل و تولید هموژنایزر میکسر(Homogenizer mixer)

ما در فرآیند ساخت هموژنایزر، بدنه، روتور و استاتور را با استفاده از دستگاه سی ان سی(CNC) تولید می کنیم. برای همین زمان تحویل امولسیون معمولا پمپ فوری نیست. در حالت عادی شما براحتی نمی توانید هموژنایزر آماده از بازار بخرید و معمولا برای خرید هموژنایزر(همگن ساز) باید در حدود 7 تا 10 هفته منتظر بمانید. برای حل این مساله ما با استفاده از دستگاههای مدرن و روشهای مهندسی در تولید و برنامه ریزی، می توانیم پمپ هموژنایزر را در زمانی بین 2 تا 4 هفته به شما تحویل بدهیم. این مدت زمان در مقایسه با زمان تحویل بقیه تامین کنندگان، به نوعی تحویل سریع خواهد بود.

کار با دستگاه هموژنایزر

روش کار با میکسر هموژنایزر روتور استاتور به این صورت است که معمولا دستگاه به یک مخزن متصل می شود. ورودی هموژنایزر که در جلوی آن قرار دارد، مواد را از انتهای مخزن پس از سیرکوله شدن مجددا به داخل می کشد و خروجی پمپ امولسیون به بالای مخزن وارد می شود. البته طرز کار و نحوه اتصال سیستم هموژنایزر تحت خلاء و هموژنایزر اولتراسونیک متفاوت است. با اتصال Rotor stator Homogenizer به مخزن، مخلوط شما سیرکوله خواهد شد و پس از مدت زمانی که با تست، مقدار بهینه آن بدست می آید، اندازه ذرات به مقدار مورد نظر می رسد(با این روش امکان رسیدن به ذراتی با اندازه 5 تا 50 میکرون وجود دارد). در انتها شما می توانید مواد همگن شده را از مخرن خارج کنید و به مرحله بعدی تولید، انتقال دهید. توضیحی که در این قسمت دادیم مربوط به روش تولید به صورت بچ است و برای خط تولیدهای پیوسته، متدهای دیگری وجود دارد.

قیمت هموژنایزر صنعتی

شما برای هر صنعت، دستگاه هموژنایزر متفاوتی نیاز دارید. تعداد استیج، فاصله ردیف، جنس پره و بدنه پمپ هموژنایزر، همچنین قطر و عمق پره ها در قیمت homogenizer موثر است.
در زمان خرید هموژنایزر صنعتی میتوانیم بگوییم که با افزایش دبی مورد نیاز، اندازه قطر و عمق تیغه های روتور و استاتور همگن ساز باید بیشتر شود. در عین حال توان مورد نیاز میکسر هم افزایش پیدا می کند. پس اگر دبی زیاد بشود، هزینه خرید هم معمولا بالا خواهد رفت. به صورت کلی قیمت هموژنایزر(روتور استاتور استنلس استیل) آراکو، از حدود 35 میلیون تومان شروع می شود و در کاربردهای خاص صنعتی، قیمت میکسر هموژنایزر مکانیکی به 350 تا 450 میلیون تومان هم میرسد. البته نوع استیل بکار رفته، برند الکتروموتور، تعداد ردیف و استیج، نوع مایع یا مخلوطی که باید همگن شود و بسیاری از موارد دیگر بر روی قیمت پمپ هوموژنایزر تاثیر دارند و ممکن است قیمت از محدوده ای که گفتیم، کمتر یا بیشتر اعلام گردد. برای دریافت لیست قیمت هموژنایزر با ما تماس بگیرید.(09124780268، 02166129745، 02166561974)

نکات مهم در خرید هموژنایزر

کوچکترین دستگاه هموژنایزر روتور استاتور شرکت آراکو، مدل H2S160، مقدار دبی 200Lit/min برابر با 12 متر مکعب در ساعت برای آب را تامین می کند. در صورت نیاز به دبی بیشتر، بهتر است از میکسرهای بزرگتر ما استفاده کنید. باید اضافه کرد که معمولا مخلوط و محلول سوسپانسیون و امولسیون به دلیل داشتن ویسکوزیته بالاتر، دبی کمتری خواهند داشت. رابطه دبی با ویسکوزیته برای پمپ هموژنایزر خطی نیست. علاوه بر این در بسیاری مواقع نیاز به سیرکوله شدن چند باره محلول موجود در یک مخزن وجود دارد.
در صورتی که شما برای خرید هموژنایزر نیاز داشته باشید که یک مخزن 3 هزار لیتری را 4 بار سیرکوله کنید، با خرید دستگاه H2S160 شرکت آراکو میتوانید این کار را در یک ساعت انجام دهید. برای مواد ویسکوزتر نیاز به موتوری با توان بالاتر است که این فاکتور هم بر قیمت دستگاه هموژنایزر تأثیردارد. یعنی ویسکوزیته بیشتر منجر به افزایش قیمت پمپ امولسیون می شود.
در جایگاه مقایسه، قیمت دستگاه هموژنایزر ایرانی آراکو، از نمونه های اروپایی و آسیایی پایینتر است ولی از نظر کیفیت، با محصولات برندهای مطرح رقابت می کند.

هموژنایزر آراکو

استفاده از اینورتر(درایو) برای کنترل سرعت و حفاظت هموژنایزر

سرعت چرخش میکسر هموژنایزر معمولا 1500 یا 3000 دور در دقیقه است. این سرعت دورانی بالا باعث می شود که الکتروموتور در زمان راه اندازی زیر فشار زیادی قرار بگیرد. به همین دلیل ما پیشنهاد می کنیم که به همراه پمپ هموژنایزر از درایو یا اینورتری استفاده کنید که دارای حالت Soft start، قابلیت کنترل دور و حفاظت آمپر و ولتاژ باشد. استفاده از اینورتر و تابلو برق کمک می کند تا عمر الکتروموتور افزایش پیدا کند و شما نگرانی کمتری در مورد آسیب برقی و الکتریکی باشید. ما در آراکو با همکاری یکی از شرکتهای توانمند، امکان فروش تابلو برق و درایو مخصوص هموژنایزر را داریم. فواید تابلو برق و درایو به شرح زیر است :

- امکان استارت نرم و بالا رفتن آرام دور موتور در آغاز کار دستگاه
- ویژگی کنترل سرعت چرخش هموژنایزر
- محافظت الکتروموتور در مقابل تغییرات و بالا رفتن ناگهانی جریان
- حفاظت از الکتروموتور در مقابل تغییرات ناگهانی ولتاژ

تابلو برق و اینونتر هموژنایزر

تصویر نمونه درایو و اینورتر(به همراه سافت استارت و حفاظت) برای میکسر هموژنایزر

انتخاب هموژنایزر و مشخصات فنی میکسر این-لاین روتور استاتور

مشخصات، دیتاشیت و مدل هوموژنایزرهای تولید شده توسط آراکو را، در جدول و تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.

مشخصات هموژنایزر صنعتی آراکو

پمپ هموژنایزر

ما در آراکو می توانیم میکسر هموژنایزر را با این مشخصات طراحی و تولید کنیم :

توان الکتروموتور : از 4 kW تا 22 kW
سرعت خطی : از
15 m/s تا 45 m/s
دبی : از
250 L/min تا 1000 L/min
تنش برشی
(Shear Stress) : از 200 kpa تا 500 kpa
هد پمپ : از
2 m تا 9 m
تعداد استیج ها : از 2 تا 12 Stage
برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش تولید میکسر هموژنایزر صنعتی(امولسیون پمپ) با ما تماس بگیرید :

09122786723
02166561974
02166129745

کاربرد هموژنایزر در صنعت رنگ، دارو، نانو، آرایشی بهداشتی، مواد غذایی

هموژنایزر اولتراسونیک چطور کار می کند؟

میکسر هموژنایزر التراسونیک با ایجاد امواج شدید فشاری(فرا صوتی) در یک محیط مایع کار می کند. امواج فشاری مکانیکی باعث ایجاد جریان در مایع شده و تحت شرایط مناسب موجب تشکیل سریع میکرو حباب می گردد. رشد و یکی شدن این حباب ها تا رسیدن به اندازه بیشینه و در نهایت ترکیدن آنها حرارت شدیدی ایجاد می نماید. به این پدیده(ایجاد حباب در مایع) کاویتاسیون گفته می شود. انفجار حباب تولید موج ضربه ای با انرژی کافی برای شکستن پیوند کووالانسی می کند. از نیروی برشی حاصل از انفجار حباب و همچنین جریانهای اغتشاشی ناشی از ارتعاش فرا صوتی، برای همگن سازی و تخریب سلول استفاده می شود. این فرآیند می‌تواند به منجر به حرکت مایع با سرعتی در حدود 420 کیلومتر در ساعت، ایجاد فشاری معادل 200 بار و یا افزایش دمای نقطه ای به حدود 4500 درجه سانتیگراد، در ابعاد میکروسکوپی شود. طرز کار هموژنایزر اولتراسونیک در شکل زیر توضیح داده شده است.

هموژنایزر بید-میل، پرل-میل یا آسیاب ساچمه ای

مخلوط کن و همزن اولتراسونیک(هموژنایزر) و روش کار آن

آسیاب ساچمه شیشه ای که به آن پر میل(Pearl-Mill) هم می گویند، در واقع یک دستگاه صنعتی برای خرد کردن کامل اجزای یک مخلوط مانند رنگدانه است. آسیاب و میکسر پرل-میل که در صنعت رنگ استفاده می شود، جزو خانواده همژنایزرهای بید-میل قرار می گیرد. در این نوع همگن ساز، ذرات ریز طی غلتش مکانیکی و حرکت گوی، بر اثر فشار و اصطکاک، به اندازه های بسیار کوچک تبدیل می شوند. تقریبا تمام مدلهای Bead-mill homogenizer، بر اساس سایش، فشار و اصطکاک بین گوی ها کار می کند. معمولا آسیاب بید-میل یا پر-میل، قیمت بسیار بالایی دارد و البته به خاطر اصطکاک زیاد، گرمای زیادی هم تولید می کند. مزیت استفاده از هموژنایزر صنعتی پر میل یا بید میل، ریز شدن کامل ذرات در یک مرحله و امکان آسیاب کردن پودرهای خشک است. البته بید-میل و پرمیل، نسبت به هموژنایزر روتور استاتور، خروجی و دبی بسیار کمتری بوجود می آوردند.
به همین خاطر در صنعت رنگ سازی، تعداد زیادی از تولید کننده ها به سمت استفاده از هموژنایزر اینلاین و سیرکوله کردن مواد، حرکت کرده اند. در تصویر زیر روش کار یک نوع از هموژنایزرهای بید-میل نشان داده شده است.در مورد آسیاب پرمیل لازم است که بگوییم معمولا قیمت بسیار بالایی دارد و مقدار ماده خروجی آن خیلی کمتر از هموژنایزر روتور استاتور است.

هموژنایزر بیدمیل، آسیاب ساچمه ای پرمیل

برای مشاوره خرید هموژنایزر صنعتی(تولید رنگ، کرم آرایشی بهداشتی، دارویی، نانو، سم، کود شیمیایی و مدل های آزمایشگاهی) با ما تماس بگیرید :

09122786723
02166561974
02166129745


برخی از مشتریان و خریداران دستگاه هموژنایزر آراکو

گروه صنعتی رها - تولید کننده رنگ پایه روغن
فرکوش رنگ پارس - تولید کننده رنگ پایه آب/مرکب
تولیدي زعیم - تولید کننده سم و کود
فامکو - هایپر کالاي صنعتی
کالا آوران یاس سپید(برند نکسیران) - تولید افزودنی و مواد پایه نوشیدنی
البرز نانو پارس شیمی - تولید کننده مواد نانو
برسودا - تولید کننده خمیر سم
فناوران وندا فارمد - صنایع دارویی
شرکت بازارگان کالا - تولید کننده سم و کود
لابراتوار آزمایشگاهی داما - تولید لوازم آرایش بهداشتی
صنایع رنگ شیما - تولید رنگ پایه حلال
صنایع غذایی برتر - تولید مواد غذایی(جهت تولید کشک)
فناوران شیمی زرین ایرانیان - مواد پایه صنایع شیمیایی، آرایشی و بهداشتی
نسیم صباح مازند - تولید پنیر
کارن نیا فارمد - تولید کرم
فن آوران شیمی زرین ایرانیان - افزودنی هاي صنایع پلیمر، رنگ، رزین و شوینده
بهامین فرابر پارس - تولید شربت هاي دارویی
شرکت بی بافت - تولید فوم
شرکت شیمی کرد - تولید کننده سم و کود شیمیایی
شرکت سلیس - تولید کننده روغن های مکمب صنعتی
پارت هونیاک - تولید کننده سم و کود شیمیایی
سپید سپاروک - تولید کننده کرم های آرایشی و بهداشتی
پترو تکس(صدر رزین خاور) - رزین و مواد شیمیایی


مقاله های مرتبط با دستگاه هموژنایزر

میکسر استیل دارای آبگرد(جکت آب)
هموژنایزر غذایی
انواع میکسر هموژنایزر
هموژنایزر رب گوجه و تولید سس کچاپ
مقایسه روش تولید رنگ و مرکب توسط بیدمیل(پیرل میل) با هموژنایزر
قیمت هموژنایزر
میکسر هموزنایزر در نانو مواد و صنعت داروسازی گیاهی و شیمیایی
روش تولید مرکب، جوهر و رنگ با هموژنایزر
کرم دست و صورت، لوسیون و محصولات بهداشتی چطور با میکسر هموژنایزر مخلوط می شود؟
معنی استیج در هموژنایزر روتور استاتور
مقاله قیمت هموژنایزر در سایت ویرگول
لینک فیلم آشنایی با هموژنایزر و کاربردهای آن

دانلود کتاب و جزوه آشنایی با هموژنایزر(با فرمت PDF)

هموژنایزر و کارکرد آن در لبنیات
آشنایی با روش کار هموژنایزر

آشنایی با فرآیند هموژنیزه
هندبوک هموژنایزر
لینک دانلود کاتالوگ هموژنایزر شرکت آراکو

فیلم های تست و عملکرد میکسر هموژنایزر

استفاده از هموژنایزر برای تولید رنگ
عملکرد پمپ امولسیون آراکو برای تولید کود شیمیایی

آشنایی با روش کار میکسر روتور استاتور
تست میکسر هموژنایزر برای تولید سم
همگن کردن مخلوط نانو سلولز با هموژنایزر آراکو
هموژنایزر 3 استیج استیل آراکو
میکسر دارویی استیل