طراحی تجهیز یا محصولات صنعتی(Machine Design) یکی از زیرمجموعه های علم طراحی مهندسی(Engineering Design) است که منجر به ایجاد یک دستگاه صنعتی کاملا جدید و یا بهینه سازی دستگاه موجود خواهد شد. همانگونه که میدانید یک ماشین وسیله ای است که با استفاده از نیرو، حرکت خاصی را ایجاد می کند. با این تعریف حتی یک آچار هم جزو ماشین ها است، چرا که نیروی دست را بصورت گشتاور به پیچ وارد می کند و موجب چرخش آن می گردد. اما در اصطلاحات روزمره، ماشین ها بیشتر از یک قطعه دارند و مجموعه ای از مکانیزم ها هستند. در دنیای مدرن نقش انواع ماشین ها و دستگاه ها در تمام امور روزمره، چه شهری و چه روستایی غیر قابل انکار است و هر یک از ما، با آنها در زندگی خود سر و کار داریم. خودرو، موتور سیکلت، هواپیما، چاپگر، آسانسور و پله برقی و مترو تنها نمونه هایی هستند که ما در طول روز با آنها برخورد داریم. هرچقدر تکنولوژی رو به جلو حرکت کند، علوم بیشتری در طراحی دستگاه دخیل می شوند. در حال حاضر تقریبا تمام ماشین آلات صنعتی، فقط شامل یک مکانیزم مکانیکی ساده نیستند. بلکه سیستم برق و الکترونیک، کنترل و مانیتورینگ، شبکه و مخابرات و بسیاری از تخصص های مختلف باید گرد هم آیند تا ماشین آلات پیچیده امروزی تولید و در اختیار سایر صنایع و مشتریان قرار بگیرد.
به دلیل آمیخته بودن علوم مهندسی مختلف در طراحی دستگاه یا ماشین، شما به تخصص مناسب، اطلاعات کافی از هدف دستگاه، نیازها و محدودیت ها نیاز دارید. در این قسمت می خواهیم در مورد روش و فرآیند طراحی دستگاه، توضیحات بیشتری را خدمت شما مخاطبان عزیز ارائه کنیم. مراحل صحیح و اصولی طراحی یک دستگاه یا برای بطور کلی پروسه طراحی دستگاه صنعتی، باید بصورت زیر طی شود.
نرم افزار سالیدورکز(Solidworks) به دلیل ویژگی های منحصر بفرد، رابط کاربریUser Friendly و قیمت مناسب، پر فروش ترین نرم افزار مهندسی مکانیک در جهان می باشد که در بازار ایران نیز مورد استقبال فراوان قرار گرفته است. سالیدورکس دارای محیط های ساده ای است که در عین امکان یادگیری سریع، امکانات زیادی نیز در اختیار کاربر قرار می دهد. طراحی قطعه ورق کاری یا شیت متال، طراحی و مدلسازی استراکچر و شاسی و جوش، طراحی سطح -Surface Modeling و ابزار کار با ابر نقاط از متداول ترین قابلیت های آن است. در بخش اسمبلی و مونتاژ هم دسترسی به قطعات استاندارد با گستره قابل توجه، شبیه سازی های حرکتی، تحلیل تداخل و بسیاری قابلیت های دیگر در اختیار کاربر قرار می گیرد. Solidworks در کنار این امکانات، قابلیت های شبیه سازی و تحلیل های استاتیکی، دینامیکی و شبیه سازی سیالاتی CAE – Computer Aided Engineering را در محیط قطعه و مونتاژ فراهم می کند.
با استفاده از این نرم افزار امکان تهیه رندر (تصاویر مشابه واقعیت) وجود دارد که تصویر دقیقی از محصول طراحی شده ارائه می کند. این تصویر در صورت رعایت نکات ساخت بسیار شبیه به مدل واقعی خواهد بود.
شرکت آراکو با تجربه چند ساله در زمینه طراحی ماشین آلات صنعتی توسط نسل پنجم نرم افزار های مدلسازی سه بعدی و با در اختیار داشتن بهترین و خلاق ترین مهندسین و طراحان مجرب کشور، آماده ارائه راهکارهای نوین در پروسه طراحی و بهینه سازی دستگاه های صنعتی می باشد. امروزه رقابت شرکت های طراز اول دنیا بگونه ای است که برای گرفتن گوی سبقت از دیگران، تنها توان عملکرد یک دستگاه مد نظر نخواهد بود. بلکه میزان مصرف انرژی، وزن دستگاه، قابلیت انطباق با شرایط مختلف و تعداد عملیات قابل اجرا همگی در رقابت تنگاتنگ صنایع طراز اول مؤثر خواهد بود. در این بازر رقابتی است که خلاقیت همراه با تجربه می تواند وجه تمایز شرکت ها را نشان دهد. متخصصان شرکت آراکو که همگی جزء فارغ التحصیلان برترین دانشگاه های کشور هستند، با تجربه حضور در صنایع مختلف و با رویکردی متمایز به دنبال نوآوری در طراحی هستند به گونه ای که نه تنها موجب افزایش بهره وری صنایع گردد، بلکه هزینه های تحقیق، توسعه و تولید را کاهش داده و منجر به سود آوری بیشتر گردد.
خلاصه فعالیت های قابل انجام توسط شرکت آراکو عبارت است از :
انجام پروژه مهندسی معکوس تجهیزات و ماشین آلات صنعتی
مدلسازی سه بعدی و طراحی با سالیدورک
رندر تبلیغاتی از مدل سه بعدی و تولید انیمیشن عملکرد دستگاه
شبیه سازی سیالاتی، انتقال حرارت و تخلیل تنش مکانیکی CFD و FEM
برای سفارش پروژه های طراحی دستگاه و ماشین آلات صنعتی با ما تماس بگیرید. 09124780268، 09358322301، 02166561974 و 02166129745
در نظر داشته باشید که در طراحی ماشین آلات و دستگاه صنعتی و یا انجام پروژه مهندسی معکوس یک دستگاه یا قطعه، همیشه محدودیت هایی وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با این محدودیت های می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.
محدودیت های طراحی، بخش اول
محدودیت های طراحی، بخش دوم
محدودیت های طراحی، بخش سوم
محدودیت های طراحی، بخش چهارم
وبلاگ تخصصی آموزش و انجام پروژه سالیدورک، شبیه سازی و انیمیشن صنعتی