خنک کردن آب گرم برگشتی از فرآیند، خط تولید و ماشین آلات یک نیاز مهم در مجتمع های صنعتی، کارخانجات، کارگاه ها است. تقریبا در اکثر فرآیندهای تولید، بدلیل اصطکاک، احتراق و پروسه های گرمایی، لازم است که حرارت تولید شده، را دفع کنیم. برای دفع حرارت روشهای مختلفی وجود دارد. ما عموما از آب برای جذب گرما از تجهیزات صنعتی، و انتقال آن به محیط، استفاده می کنیم.
از مهمترین دلایل استفاده از آب، می توانیم به در دسترس بودن آن و ضریب انتقال حرارت قابل قبولش اشاره نماییم.
آبی که برای خنک کردن خط و تجهیزات استفاده می شود، کولینگ واتر می گوییم. همانطور که گفتیم، آب در سیستم های سرمایش و خنک کاری صنعتی دو وظیفه مهم را دارد.
برای اینکه آب بتواند حرارت و گرما را انتقال بدهد، نیاز به دستگاه خنک کننده آب است. بعد از عبور آب از قسمت خنک کننده، دمای آن کم می شود و دوباره به خط تولید و ماشین آلات فرستاده خواهد شد.
ما در این مقاله می خواهیم درباره تجهیزات خنک کاری آب و روشهای موجود سخن بگوییم.
برای اینکه دمای کولینگ واتر را کم کنیم، سه روش اصلی وجود دارد. بر اساس هر کدام از این روشها، نوع خاصی از تجهیزات خنک کننده آب قابل استفاده می باشد.
تبخیر بخشی از آب خنک کاری، باعث می شود دمای آن کمتر شود. برج خنک کننده دستگاهی است که بر مبنای تبخیر کار می کند. با استفاده از کولینگ تاور شما می توانید دمای آب خط تولید، فرآیند و دستگاه های خود را کاهش دهید. دمای خروجی از برج خنک کن بر اساس وت بالب محیط محاسبه می شود. وت بالب یا دمای حباب مرطوب،به دمای هوا و رطوبت نسبی بستگی دارد.
در پروژه های صنعتی، برج خنک کن می تواند آب را تا 3 الی 5 درجه بالاتر از دمای وت بالب خنک کند. برای مثال اگر شما کارخانه ای در تهران، یزد، کرمان، شیراز، اصفهان یا قزوین داشته باشید، کولینگ تاور می تواند در گرمترین زمان سال، دمای آب را تا 25 الی 28 درجه سانتیگراد سرد کند. البته این به شرط استفاده از کولینگ تاور صنعتی و استاندارد امکان دارد.
در شهرهایی که رطوبت بالاست مانند بندر عباس، اهواز، آبادان، بوشهر، خرمشهر، برج خنک کننده می تواند دمای آب را تا 33 الی 36 درجه کاهش دهد. مهمترین مزیت برج خنک کن، قیمت مناسب و امکان کاهش دما به مقداری کمتر از دمای محیط می باشد.
ایر-کولر یا کولر هوایی، یکی دیگر از تجهیزات کاهش دمای آب در صنعت است. از ایرکولر در مواقعی استفاده می شود که دمای آب گرم بالاتر از 65 الی 70 درجه سانتیگراد باشد. کولر هوایی می تواند آب را تا 5 الی 10 درجه بالاتر از دمای محیط برساند. برای نمونه در شهرهای مرکزی کشور، ایرکولر در تابستان می تواند دمای آب را به 55 الی 60 درجه سانتیگراد برساند.
کولر هوا خنک قیمت بسیار بالاتری نسبت به کولینگ تاور(تبخیری) دارد. در مقابل ایرکولر آب مصرف(تبخیر) نمی کند.
یکی دیگر از انواع دستگاه های خنک کردن آب، چیلر نام دارد. چیلرها به دو نوع تراکمی و تبخیری تقسیم می شوند. مهمترین مزیت چیلر این است که آب را می تواند به 5 الی 10 درجه سانتیگراد برساند. البته چیلر قیمت بسیار بالاتری از برج خنک کن دارد. مصرف برق آن نیز معمولا بسیار زیاد است.
برای اینکه روش مناسب برای خنک کردن آب را در کارخانه خود شناسایی کنید، نیاز به آشنایی با متدهایی که توضیح دادیم، دارید. انتخاب دستگاه مناسب خنک کردن آب در پروژه های صنعتی، می تواند تاثیر زیادی در عملکرد صحیح خط تولید شما داشته باشد. همچنین سود شما افزایش می یابد. اگر در انتخاب نوع دستگاه خنک کننده آب به مشکل برخوردید، می توانید از خدمات مشاوره ما استفاده کنید. ما با تجربه طولانی در صنایع مختلف و با استفاده از نرم افزارهای مهندسی، پیشنهاد بهینه را بصورت اختصاصی ارائه می دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر و درخواست خدمات مشاوره با ما تماس بگیرید
محمد قربانعلی بیک
09124780268
02166561974
02166129745
لینک مقاله انواع دستگاه خنک کردن آب صنعتی